Anjerconcert “Vrijland” in Huissen

Op vrijdagavond 4 oktober organiseert het Exodus comité, i.s.m. gemeente Lingewaard en Stadskerk Huissen-stad, het indrukwekkend Anjerconcert in kader van Gelderland herdenkt 75 jaar vrijheid. 

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ pakt groots uit met het multimediaal theaterconcert ‘Vrij Land’. 

Inwoners van de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe, met een speciaal welkom voor onze veteranen, kunnen zich opgeven voor gratis toegangskaarten.

Aanmelden op de site van het Exodus comité. https://www.exodushuissen.nl/anjerconcert

Betuwse Veteranen dag

Van 7 t/m 13 oktober 2019 wordt op het Landgoed Schoonderlogt in de gemeente Overbetuwe the Island 44-45 “Het verhaal van de Betuwe” georganiseerd.

Tijdens dit evenement wil een samenwerkingsverband bestaande uit de organisatie van the Island 44-45, de Vereniging Veteranen Overbetuwe en twee vertegenwoordigers uit veteranen gemeenschap uit de Gemeente Neder-Betuwe en Gemeente Lingewaard donderdag 10 oktober een Betuwse Veteranen dag organiseren. Bijzonder hierin is de samenwerking tussen de veteranen uit drie Betuwse gemeenten.

Graag willen wij u en uw partner uitnodigen voor de Betuwse Veteranendag op donderdag 10 oktober 2019. Het programma voor deze veteranendag start om 12:00 uur

Er worden lezingen gegeven door Luitenant-Generaal Mart de Kruif en de heer Arjan Erkel. Daarnaast is er voldoende tijd voor een gezellig samen zijn waar veteranen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan. De dag wordt afgesloten met een de bekende Blauwe Hap welke wordt bereid en aangeboden door 240 Diensten Compagnie van de Koninklijke Landmacht, het programma eindigt om 18:00uur.

Voor aanmelden en eventuele vragen kunt u mailen naar info@veteranenoverbetuwe.nl

Veteranen uit de Gemeente Lingewaard, Overbetuwe en Neder-Betuwe ontvangen een uitnodiging hiervoor.

Veteranenborrel KTOMM Bronbeek

De Commandant van het Koninklijk Tehuis Oud Militairen & Museum Bronbeek nodigt hierbij alle (postactief & actief dienende) veteranen (en belangstellenden) met partner in de regio Arnhem uit voor de veteranenborrel op donderdag 26 oktober 2019.

Alle veteranen/belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 16.00 uur voor een hapje en een drankje in de Poorterszaal van het hoofdgebouw op Bronbeek.

Het museum is vrij toegankelijk voor de veteranen/belangstellenden en hun partner, aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Indien u ingaat op de uitnodiging verzoek ik u in verband met de catering ons even te mailen met hoeveel personen u deelneemt aan de Veteranenborrel. Noteer de volgende datum ook: 23 januari 2020.

Let op! Tijdens het Veteranen Café van 26 september is er een veiling van een aantal voorwerpen.

Dus is de vraag om een goed gevulde portemonnee mee te nemen.

Koninklijk Tehuis voor Oud Militairen & Museum Bronbeek

Aanmelden loket.bronbeek@mindef.nl