VeteranenOverbetuwe lopen op 31 augustus de Sunsetmarch

De Sunset March wil dit jaar 75 keer een bijzondere eretocht houden over de Nijmeegse stadsbrug De Oversteek.

De Vereniging VeteranenOverbetwe loopt op 31 augustus de Sunset March.

Opgave voor deze speciale Sunset March kan bij de Voorzitter. Email: voorzitter@veteranenoverbetuwe.nl

De Sunset March is sinds 19 oktober 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. In Nijmegen is een nieuwe stadsbrug gebouwd; de Oversteek. Vlakbij het deel van de Waal waar op 20 september 1944 Amerikaanse militairen tijdens operatie Market Garden de Waal zijn overgestoken. Tijdens deze zogenaamde “Waalcrossing” zijn 48 geallieerde militairen omgekomen.De verlichting* van deze nieuwe brug is heel speciaal. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug. Rond het tijdstip van zonsondergang worden deze lichtmasten, paar voor paar, na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Iedere avond, als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt een veteraan de Sunset March mee in het tempo waarin de lichten aangaan.Met dit initiatief willen de veteranen niet alleen herdenken welk offer de Amerikaanse militairen hier ver van huis hebben gebracht voor de vrijheid van het Nederlandse volk. Zij willen hiermee vooral ook een zichtbare brug slaan naar alle veteranen die in missies over de hele wereld hebben bijgedragen en nog steeds bijdragen aan vrede en vrijheid.Veteranen van verschillende nationaliteiten hebben de Sunset March al gelopen, vaak vergezeld door belangstellenden. Iedere veteraan is welkom om de Sunset March te lopen en kan zich aanmelden op de aanmeldpagina voor een gewenste datum.

Sunset March is een initiatief van “VeteranenOverbetuwe“.

Bijzondere Sunsetmarch

De Vereniging VeteranenOverbetuwe gaat 31 Augustus 2019 een bijzondere SunsetMarch lopen.

Het is alweer bijna 5 jaar geleden dat de SunsetMarch door een aantal veteranen uit de Gemeente Overbetuwe is opgestart.

Dit jaar worden er in samenwerking met de Gemeente Nijmegen 75 Bijzonder SunsetMarches gelopen. De Vereniging VeteranenOverbetuwe loopt op zaterdagavond 31 augustus een van deze Bijzondere Sunset Marches.

Hierbij worden alle veteranen uit de Gemeente Overbetuwe uitgenodigd om deel te nemen aan deze Bijzondere Sunsetmarch.

U kunt zich aanmelden bij de Voorzitter Wim van Mierlo voorzitter@veteranenoverbetuwe.nl

Veteranenborrel Bronbeek

Beste Veteraan

De Commandant van het Koninklijk Tehuis Militairen & Museum Bronbeek nodigt hierbij alle (postactief & actief dienende) veteranen (en belangstellenden) met partner in de regio Arnhem uit voor de veteranenborrel op donderdag 27 juni 2019.

Alle veteranen / belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 16.00 uur voor een hapje en een drankje in de Poorterszaal van het hoofdgebouw op Bronbeek. Het museum is vrij toegankelijk voor de veteranen / belangstellenden en hun partner, aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Indien u ingaat op de uitnodiging kunt u zich in verband met de catering aanmelden en mailen met hoeveel personen u deelneemt aan de veteranenborrel. 
Mail naar loket.bronbeek@mindef.nl